Acapulco stolen ” The Acapulco Chair”

En modern retro ikon från 50-talets jetset centrum Acapulco dit stjärnorna drogs för att leka, spela in filmer och gifta sig-, Än idag finns spår kvar efter Liz Taylor, Frank Sinatra, Ava Gardner, Johnny Weissmuller, John Wayne och inte minst Elvis Presley. Denna tid var fylld av glamour, kreativitet och en tro på framtiden, mycket nyskapande design och mode föddes. Inte minst då Acapulcostolen, en stol som gjordes med antika mayatekniker men med moderna material. Stolen var chic, oerhört bekväm och tålig, ”alla” sågs sitta, läsa och sova i den under den första storhetstiden.

 Nu har stolen återfötts, fortfarande med unik komfort, tålighet,lättskötthet och glamour. Tekniken är fortfarande den gamla mayatekniken, men materialen är uppdaterade och anpassade för 2000-talet.

Stolarna handtillverkas av en familj i Puerto Escondido, Oaxaca och materialen väljs ut i Acapulo. Modellen är originalmodellen från 50-talet och det är lätt att drömma sig tillbaka till ett strandhotell i Acapulco, med en drink i handen omgiven av stjärnorna och Elvis Preslyes ” Fun in Acapulco” strömmandes ur ljudanläggningen  

Vi säljer Acapulcostolen i 7 olika färger Turkosblå, Mango Gul, Lemon Gul, Svart, All White (Vit korg med vitt underede), Rosa, & Petrol blue.